Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

04 AĞUSTOS 2017

03 Ağustos 2017 Perşembe 23:00
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

İkisi yerli toplam sekiz yeni film merhaba diyor bu hafta! İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini bırakmayın kesinlikle. Herkese iyi seyirler.


ANNE

-Amansız Takip-

Parkta oğlu kaçırılan kadın, amansız bir takibin kahramanı olur! Bir annenin direncinden, kararlılığından, öfkesinden ve haklı inadından korkulması gerektiğini söyleyen gerilimin başrolünde Halle Berry var. Aynı zamanda filmin yapımcıları arasında olan Berry’ye, yüzlerini fazla eskitmemiş, iki emektar oyuncu; ChrisMcGinn ile LewTemple eşlik ediyorlar.

LuisPrieto’nun yönettiği gerilim filmi, oğluyla birlikteyken, bir anlık boşluktan faydalanan yabancıların, annesinin yanından küçük çocuğu kaçırmasıyla açılıyor. Ardından annenin kararlı takibi başlıyor. Yaklaşık bir saat süren ve büyük kısmı otobanda geçen sahneler, yarım saate varan finalle noktalanıyor. Takip bölümünün ardından irtifa kaybeden ve türdeşleriyle fazla aynılaşan film, ‘sözde’ ama boş sürprizlerle sona eriyor. Oğlunun kaderini, başkasının eline bırakmamaya kararlı anne rolünde Halle Berry çırpınıyor! Belki de filmin en başarılı yanı, fazla sıradan görünümlü ‘kötü adamları’ başarıyla ortaya çıkaran, ete kemiğe büründüren ‘cast’. İsabetli oyuncu seçimi yanında, otobandaki takip sahneleri kaliteli çekilmiş.

Türe eklemeler yapmayı başaramayan, buna karşılık süresi boyunca özellikle türün hayranlarını ‘oyalayan’ film, izletiyor kendini. (2,5 / 5)



DENİZDE DEHŞET

-Büyük mavilikte can pazarı-

Meksika’da tatillerini geçiren iki kız kardeş, köpekbalıklarını gözlemlemek için kafes dalışı yaparlar. Kafes halatının kopması sonucu, okyanus tabanına, yüzeyden kırk yedi metre derinliğe düşen iki kız kardeş, hızla tükenen oksijenin yanında, kafesin etrafında gezinen köpekbalıklarıyla da mücadele etmek zorundadırlar.

Ölümle yaşam arasındaki bir saatten az sürede geçen öykünün yönetmeni; korku-gerilim türündeki filmleriyle tanınan İngiliz sinemacı Johannes Roberts. İngiltere-ABD-Dominik Cumhuriyeti ortak yapımının birçok sahnesi, Dominik Cumhuriyeti’nde yapılan ve okyanus zeminini andıran su tankında çekilmiş. İki kız kardeşi canlandıran MandyMoore ve Avustralyalı aktris Claire Holt’a, tekne kaptanı rolünde usta aktör MatthewModine eşlik ediyor.

Kimi anları iyi yaratılmış korku yüklü macera, mavi derinliğin korkutucu sahiplerinden köpekbalıklarına fazla yüklenmeden, iki kız kardeşin trajedisine odaklanıp, benzerlerinden bir nebze de olsa ayrılıyor. Yaz sezonunun serin mavi sularda geçen bildik gerilimlerini sevenlere özellikle duyurulur. (2,5 / 5)

IdrisElba ve MatthewMcConaughey gibi yıldızları izleyeceğimiz, StephenKing’den uyarlanan fantastik aksiyon ‘The Dark Tower / Kara Kule’, usta Fransız yönetmen ArnaudDesplechin’in yönettiği romantik dram ‘Lesfantômesd´Ismaël / İsmail’in Hayaletleri’, FrancescoAmato imzalı İtalyan komedisi ‘LasciatiAndare / Bırak Kendini’, Kanada-Fransa ortak yapımı animasyon ‘Ballerina / Balerin ve Afacan Mucit’, Fatih Gürler ve Ramazan Özer ikilisinin yönettikleri korku-gerilim türündeki ‘İki’ ve sosyal medyada yaratılan karakterin sinema macerası olan komedi ‘Cumali Ceber: Allah Seni Alsın’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yeni yapımları. Tekrar iyi seyirler herkese. MURAT ERŞAHİN











Diğer Yazılar