Anasayfa   7.09.2010   Üye Ol! Şifremi Unuttum    
   
   


 
 
 

   
NINA SIMONE GIRTLAKLI METALCİ ASENA

Erkek egemen rock'un erkek müzisyen ve katılımcı dolu festivalinden herkese merhaba, şu anda Foça'dan bildiriyorum. Poem Organizasyon tarafından 6. kez gerçekleştirilen Rock Tatili'nde yemedim içmedim size çadır manzaralı masamdam bu satırları iletiyorum!
Rock Tatili'nin dördüncü günündeyiz. Cumartesi ve sanırım en popüler line-up olması nedeniyle şu ana dek nezih bir görüntü çizen kalabalığa bugün yeni binler eklenecek. Ve ortalık muhtemelen Ganj Nehri'ne dönecek. Bugün ana sahnede sırasıyla Cingi, Asfalt Dünya, İhtiyaç Molası, Baba Zula, Yüksek Sadakat ve Duman gibi ağır abileri izlerken myspace sahnesinde Prefabrik, Pankart, Teneke Trampet, Kırkbinsinek, Kül ve Temas gibi müstakbel abiler boy gösterecek.
Bana kalırsa bütün abileri bir araya toplarsak Asena Özçetin'in sahne ve delikanlılık performansına yine ulaşamayacağız ama yapacak bir şey yok. Sonuçta bu camiada henüz beş on kadın solist ve kız grubu var. Eksilik geçene kadar da abilere Abdurrahman Çelebi diyeceğiz. Bu arada Nina Simone gırtlaklı metalci insan Asena Özçetin hakkında saatlerce konuşabilirim ancak onun yerine kendisinin ve Karakedi'sinin adımlarını hep beraber yakından takip etmemiz gerektiğini salık vereyim. Bu festivaldeki en büyük kazancımdır kendileri...
Rock Tatili'nin ana sahnesi 28 Temmuz'daki Murder King'le kendisine yakışan resmi açılışını yaptı. Arkasından sahne alan Demirhan Baylan'la sesin vitesi küçülse de verilen mesajın dozu bir anda yukarılara kaydı ve sıra 'Histeri Çalışmaları' isimli had safhada nitelikli yeni albümüyle büyük ihtimalle pek anlaşılmayacak olan Çilekeş'e geldi. Aman hatrı kalmasın; Demirhan Baylan konserini Tolga Akyıldız'ın deyişiyle 'entel' olduğum için en severek dinleyen bendenizdim.
Normalde çok sevdiğim ve bu uğurda günün birinde editörümün elinde kader kurbanına bile dönüştüğüm halde Kurban konserinden büyük sıkıntıyla çıktım. Çünkü Kerem Tüzün&Burak Gürpınar'ın virtüoziteleriyle bile -evet galiba böyle demeli bu adamlar için- kendimden geçemeyeceğim kadar çok bel altıydı Deniz Yılmaz'ın söylemi. Oysa ki birçok uzvun ismini üst üste söyleyince verilmek istenen mesaj güçlenmiş olmuyor. Oluyorsa da bana ne. Neyse yani ilk günün kapanışını teoride U.D.O ile yaptık ama tanık olmadığım, çeşitli versiyonlarıyla duyduğum kadarıyla bizim sahne önündeki bazı arkadaşlar Udo Dirkschneider büyüğümüzden çok fena rol çalmış. Ayrıntıları boş verin.
Rock Tatili'nin ikinci gününe benim açımdan ilk damgayı ise myspace sahnesindeki Paranoya vurdu. Ta Sivas'tan gelip sadece bir şarkı söyleyebilecek kadar vakitlerinin kalması müdahaleci ruhumu fazlasıyla ajite etti fakat zaman kalmamıştı. Çünkü ana sahnede Artniyet vardı. Bilhassa dansçı hanımların sado-mado performansıyla Artniyet'inki üst düzey bir sahne şovuydu ama akılda kalmaya yönelik bu çeşit çabalar bana gına getiriyor. Devamındaki Affliction'ın 'bazı' yazarlara, organizatörlere, yapımcılara, ona buna giydirerek başladığı hard core performansından sonra ise dediğim gibi Asena Özçetin değişmekte olan ruhumun ilk sinyallerini yolladı. Ne zaman ki bol Türkçeli muhabbetiyle Primal Fear sahneye çıktı, içimdeki metalci anında devreye girdi. Benim için gerçekten dönüm noktası sayılabilecek bu konseri Primal Fear'dan hiç hoşlanmadıklarını söyleyen bilinçli arkadaşlar bile beğendi ancak zaten W.A.S.P.'tan önceki konser en az bu kadar olmalıydı.
Bu arada myspace sahnesinde, kız gruplarımızdan Kırmızı'yı izlemek iyi fikirdi ama hayatında dört kızı ilk kez bir arada görüyormuşçasına davranan bazıları yüzünden süreç sıkıntılı oldu. Neyse ki Kırmızı zayıf başladığı konserini güzelce bitirerek huysuzluğuyla nam salmış Blackie Lawless ve tayfasının metalik ayinine keyifli gitmemizi sağladı. Bakın kendimim diye demiyorum, sanırım saç avantajıyla W.A.S.P. konserinde dünya headbang tarihine yeni boyutlar getirdim. Elimdeki fotoğraflara bile inanmazsanız memleketimizin metalik işler amirliğinden Doğu Yücel'e sorabilirsiniz.
Bu satırları yazdığım sırada Parti, Luxus ve Hayko Cepkin'li konser dizilişi bizi bekliyor. Güne imzalarını ise abiler ortamının muhterem babaları olarak Moğollar ve Erkin Koray atacak. Ve Foça'daki Rock Tatili'miz yarın; Kaçak, Acil Servis, Marsis, Oi,Va Voi, Ogün Sanlısoy ve manga konserleriyle son bulacak.
Moğollar'ın efsanevi davulcusu Engin Yörükoğlu'nun güzel ismini belleklerde canlı tutmak için düzenlenen Engin Yörükoğlu Workshop Sahnesi'nde Burak Gürpınar, Yaşar Kadri Baş, Sertan Soğukpınar ve Cengiz Baysal davul; Umut Töre, Serkan Özgen, Cem Bahtiyar gitar ve bas atölyeleri ile festivalimizin DJ'leri Mete Sohtaoğlu ve Çağlan Tekil'in 'müzikleriyle on binleri coşturdukları' setleri festivalimizin konser dışı etkinlikleri olarak beğenimizi kazanıyor ancak benim asıl beğenimi kazanan alanındaki balık ekmek standı oldu. ERAY AYTİMUR (RADİKAL/31.07.2010) özgün habere gidin


 

 

   
   
'ADIMI KALBİNE YAZ'LA 4.5 MİLYON LİRAYI BULDU

Tarkan’ın yeni albümü Adımı Kalbine Yaz, 20 günde 307 bin 500 adetlik satışla rekor kırdı. DMC ve Hitt Müzik işbirliğiyle müzik marketlerin raflarına giren CD’lerden 4.5 milyon liralık satış geliri sağlandı. CEYHUN KUBURLU (HÜRRİYET/21.08.2010)
   
   



 
   

Copyright © 2009 SinemaMuzik.com
All Rights Reserved. iletisim : info@sinemamuzik.com