Sinema Haberleri

SANATÇILARDAN AKM İÇİN SUÇ DUYURUSU

28 Mart 2015 Cumartesi 08:23

´AKM´deyiz İnisiyatifi´ni oluşturan oyuncu, yazar, sinemacı ve mimarlar, Atatürk Kültür Merkezi´nin çürümeye bırakıldığını iddia ederek, konunun sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Orhan Aydın, Mücella Yapıcı gibi isimlerin de aralarında bulunduğu ´AKM´deyiz İnisiyatifi´ dün saat 10:00 Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı önünde biraraya geldi ve basın açıklaması yaparak sorumluları göreve davet etti.
Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderilmek üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile eski bakan Ertuğrul Günay ile sorumluluğu tespit edilecek kişi ve kurumlar şüpheli olarak gösterildi.
Dilekçede, "AKM´de tarihi dokusuna geri dönülmeyecek şekilde zarar verilerek yıkım işlemi yapılmıştır. Hukuka aykırı illemin iptal edilmesine, mahkeme kararının kesinleşmiş olmasına rağmen kültür bakanlığı yetkilileri bu tarihe kadar yapılan tüm uyarılara rağmen AKM´yi eski haline getirmediği gibi amacı dışında toplumsal olaylara karşı adeta bir polis karakolu haline getirilmiştir. Bu konuyla ilgili Kültür bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere söz konusu suçta imzası ve yetkisi olan tüm yetkililerin tespit edilerek haklarında koruma kurulu kararına aykırı işlem yapmak, mahkeme kararlarına uymamak, AKM´yi kullanılmaz hale getirmek kaydı ile devleti maddi zarara uğratmak suçlarından haklarında soruşturma yapılarak dava açılmasını talep ederiz" denildi.



Diğer Haberler